Измене Устава


Ниподаштавање и вређање судија и тужилаца

26.02.2018 Измене Устава

Судија Саво Ђурђић, изборни члан Високог савета судства из реда судија је у рубрици Реакције Дневног листа Данас, објавио текст који преносимо у целости.

СНИМАК: Јавно слушање професора

21.02.2018 Измене Устава

Друштво судија Србије и Удружење јавнох тужилаца и заменика јавних тужилаца, у сарадњи са Комитетом правника за људска права и уз подршку Амбасаде Савезне Републике Немачке у Србији, организовали су Јавно слушање професора 20. фебруара 2018. у Београду.

Питања за Министарство правде

13.02.2018 Измене Устава

Радна група Националног конвента о Европској унији за Поглавље 23 упутила је Министарству правде отворено писмо са питањима у вези са током јавне расправе о радној верзији Амандмана на Устав Републике Србије у делу који се односи на правосуђе.

Саопштење Опште седнице Врховног касационог суда

12.02.2018 Измене Устава

Друштво судија Србије поздравља и подржава Саопштење које је Врховни касациони суд донео на својој Општој седници 8. и 9. фебруара 2018. године у вези са радним текстом амандмана Министарства правде на Устав Републике Србије.

Друштво судија подржало саопштење Високог савета судства

02.02.2018 Измене Устава

Друштво судија Србије поздравља реаговање Високог савета судства поводом објављивања Радног текста амандмана Министарства правде на Устав Републике Србије сматрајући да је укључивање највиших правосудних органа у јавну расправу од изузетног значаја.

Таласање Радио Београда о Уставу

31.01.2018 Измене Устава

Драгана Бољевић, председник Друштва судија Србије, Лазар Лазовић, представник Удружења јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца Србије говорили су, уз Владана Петрова, професора Уставног права на Правном факултету Универзитета у Београду, о предложеним решењима Радног текста амандмана Министарства правде на Устав Србије, ставовима струковних удружења и јавној расправи која се на ову тему води у програму Радио Београда.

Удружење судијских и тужилачких помоћника поднело пет захтева Министарству правде око нацрта измена Устава

30.01.2018 Измене Устава

Удружење судијских и тужилачких помоћника је поднело је пет захтева за информације од јавног значаја Министарству правде у вези са нацртом измена Устава у области правосуђа.

Шта је спорно око измена Устава

30.01.2018 Измене Устава

У наставку преносимо стручни текст Драгане Бољевић, председника Друштва судија Србије, објављен у четвртом броју билтена правника-практичара Колега.

Струка о предложеним изменама Устава

24.01.2018 Измене Устава

Поводом објаве Радног текста амандмана Министарства правде на Устав Републике Србије представници Друштва судија Србије и Удружења јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца представили су ставове струковних удружења гостујући у следећим емисијама:

Транскрипти са одржаних округлих столова Министарства правде

13.12.2017 Измене Устава

Министарство правде је Друштву судија Србије, на захтев, доставило аудио записе са одржаних округлих столова у оквиру консултативног процеса о промени Устава Републике Србије у области правосуђа.

Страна 4 од 5


Стандарди судијске етике


Међународна сарадња
ЧланствоПројекти


En