Измене Устава


Мишљење Венецијанске комисије о Нацрту амандмана на Устав РС

03.07.2018 Измене Устава

Европска комисија за демократију путем права (Венецијанска комисија) Савета Европе на својој 115. Пленарној седници одржаној 22-23. јуна 2018. усвојила је Мишљење о Нацрту амандмана на Устав Републике Србије од 13. априла 2018.

Без устручавања са Драганом Бољевић

14.05.2018 Измене Устава

Драгана Бољевић је гостовала у емисији Без устручавања телевизије КТВ.

Мишљење Бироа Консултативног већа европских судија о уставним амандманима

14.05.2018 Измене Устава

Друштво судија Србије, дописом од 16. априла 2018. године, обратило се председнику Консултативног већа европских судија са захтевом да Консултативно веће процени усклађеност са европским стандардима предложених амандмана на Устав Републике Србије који ће утицати на организацију судске власти.

Таласање Радио Београда о посети Венецијанске комисије

11.05.2018 Измене Устава

Известиоци Венецијанске комисије дошли су у посету Београду, током које ће о предложеним амандманима на Устав Републике Србије, разговарати са представницима власти, али и са представницима струковних удружења и организација цивилног друштва која се баве правосуђем и људским правима.

Конференција за медије "Ка бржем и јачем правосуђу за грађане кроз бољи Устав" 14.5.2018.

11.05.2018 Измене Устава

Друштво судија Србије, Удружење јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца Србије, Центар за правосудна истраживања – ЦЕПРИС, Удружење судијских и тужилачких помоћника Србије, Комитет правника за људска права – YUCOM и Београдски центар за људска права

Драгана Бољевић: О владавини права нема ценкања

02.04.2018 Измене Устава

Политичари су пролазни. Наука, струка и судство су вечни. Наше је да за свог времена бранимо светле правне традиције које су нам, у много тежим условима, оставили наши претходници. Евентуална победа политике је пролазна, наша коначна победа је сигурна све док не одустајемо од свог позива. Ако не успемо ми, успеће они који долазе после нас. Зато што ће им бити утрт пут.

Адвокатура за независно правосуђе - трибина посвећена уставним амандманима

26.03.2018 Измене Устава

Адвокатска комора Београда одржала је 23. марта у Академији 28 трибину под називом Адвокатура за независно правосуђе посвећену уставним амандманима.

Драгана Бољевић и Ненад Вујић у емисији "Зумирање"

23.03.2018 Измене Устава

​Драгана Бољевић, председница Друштва судија Србије и Ненад Вујић, директор Правосудне академије, гостовали су у емисији Зумирање и дискутовали о уставним променама.

Страна 2 од 5


Стандарди судијске етике


Међународна сарадња
ЧланствоПројекти


En