Актуелности


Саопштење поводом учесталог критиковања судских одлука

26.11.2018 Саопштења за јавност

Поводом текстова објављених у Независним дневним новинама “Српски телеграф” 23. и 24. новембра 2018. године, Друштво судија Србије издаје

Отворено писмо министарки правде Нели Кубуровић

14.11.2018 Измене Устава

Поводом још једном поновљених неистинитих, ниподаштавајућих и претећих изјава помоћника министра правде господина Чедомира Бацковића упућених представницима судске власти у време активности на плану промене Устава Републике Србије  у области правосуђа, а изречених у емисији „Добро јутро, Србијо“ на телевизији Hаppy дана 12.11.2018. године:

Допис Друштва судија Високом савету судства

14.11.2018 Измене Устава

Друштво судија Србије обратило се данас, 14. новембра 2018. године, Високом савету судства поводом још једном поновљених неистинитих, ниподаштавајућих и претећих изјава помоћника министра правде господина Чедомира Бацковића упућених представницима судске власти у време активности на плану промене Устава Републике Србије у области правосуђа, а изречених у емисији „Добро јутро, Србијо“ на телевизији Hаppy дана 12.11.2018. године.

Саопштење поводом четвртог Нацрта амандмана на Устав РС

17.10.2018 Саопштења за јавност

САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ ЧЕТВРТОГ НАЦРТА
АМАНДМАНА НА УСТАВ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Упоредни приказ усаглашености Нацрта амандмана на Устава са препорукама Венецијанске комисије

05.10.2018 Измене Устава

Друштво судија Србије је направило упоредни приказ усаглашености Нацрта амандмана на Устав РС од 11. септембра 2018. године са препорукама Венецијанске комисије и Консултативног већа европских судија, као и одредбама Акционог плана за Поглавље 23.

Саопштење о потреби за радном групом и расправом о промени Устава

20.09.2018 Саопштења за јавност

Поздрављајући организацију округлог стола од 18. септембра 2018. године на коме је Министарство правде представило Нацрт амандмана на Устав Републике Србије, уз учешће председника највиших институција Републике Србије, међу којима  председнице Владе, председника Врховног касационог суда, председнице Уставног суда, министарке правде, Републичког јавног тужиоца, представника струковних и невладиних удружења, као и амбасадора и представника  више страних држава, ОЕБС и Европске уније, а

Драгана Бољевић и Горан Илић о уставним амандманима у емисији Дан уживо телевизије Н1

13.09.2018 Измене Устава

Драгана Бољевић, председник Друштва судија Србије, и Горан Илић, председник Удружења јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца Србије, гостовали су у емисији Дан уживо Н1 телевизије и изнели низ замерки на предложени Нацрт амандмана на Устав РС у делу који се односи на правосуђе. 

Саопштење о Нацрту амандмана на Устав РС

12.09.2018 Измене Устава

Поводом треће по реду верзије, овог пута у форми названој Нацрт амандмана на Устав Републике Србије (за јавну расправу), коју је Министарство правде објавило на свом веб-сајту касно поподне 11. септембра 2018. године, без нацрта Уставног закона за спровођење амандмана и без позива за јавну расправу, Друштво судија Србије издаје следеће

Обавештење о седници Управног одбора

06.09.2018 Вести

Седница Управног одбора Друштва судија Србије биће одржана у петак 7. септембра са почетком у 15 часова у канцеларији Друштва судија Србије.

Страна 15 од 80


Стандарди судијске етике


Међународна сарадња
ЧланствоПројекти


En