Назад

Monitoring misija Parlamenta Saveta Evrope posetila Drustvo sudija Srbije

30.11.2007.


 Predstavnici Društva sudija Srbije sastali su se sa visokim evropskim zvaničnicima iz Parlamenta Saveta Evrope, 26. Novembra 2007. godine u kancelariji Društva. Sastanku, koji je inicirao Savet Evrope, prisustvovali su i predstavnici Udruženja tužilaca Srbije. Sastanak je protekao u otvorenom razgovoru učesnika, sa posebnim osvrtom na stanje u srpskom pravosuđu nakon donošenja novog Ustava i probleme sa kojima se sudije i tužioci svakodnevno susreću u svom radu. U zaključku ovog sastanka istaknuto je da saradnja između Saveta Evrope i strukovnih udruženja sudija i tužilaca postoji godinama, a da je u vreme velikih promena kroz koje prolazi pravosuđe Srbije još važnije da se pojača i obogati.

Delegacija parlamenta Saveta Evrope bila je u sastavu : Andreas Gross, Chairman of the Political Affairs Committee, member of the Parl. Assembly of the Council of Europe, Artemy Karpenko (Artemi Karpenko) Secretariat of the Parliamentary Assembly of the Council of Europe.
Sastanku su u ime Društva sudija Srbije prisustvovali predsednik Društva, sudija Dragana Boljević, zamenik predsednika, sudija Omer Hadžiomerović, kao i predsednik UO Društva, sudija Ivan Mitrovski.
Članovi delegacije Udruženja tužilaca Srbije bili su Lidija Komlen Nikolić, clan UO Udruženja tužilaca i Aleksandar Milosavljević, predsednik Izvršnog saveta Udruženja tužilaca Srbije.

Društvo sudija Srbije je, inače, kao jedina strukovna, nevladina organizacija imala zadovoljstvo da ugosti i predsednika Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, g. Žan-Pol Kostu (Jean Paul Costa), u oktobru u prostorijama Društva, pa je i sastanak sa Parlamentom Saveta Evrope nastavak odlične saradnje sa najvišim evropskim pravosudnim i drugim institucijama.

Nakon ovog sastanka,mediji su preneli reakcije učesnika, koje možete videti ovde.Назад


Стандарди судијске етике


Међународна сарадња
ЧланствоПројекти


En