tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
fetish-latex.org
19. 01. 17

Biro Konsultativnog veća evropskih sudija (CCJE), na sednici održanoj 21. decembra 2018. godine, na zahtev Društva sudija Srbije, usvojio je novo Mišljenje o usklađenosti sa evropskim standardima Nacrta amandmana na Ustav Republike Srbije objavljenog 15. oktobra.

Prevod Mišljenja Biroa CCJE možete preuzeti ovde.

18. 11. 14

Društvo sudija Srbije obratilo se danas, 14. novembra 2018. godine, Visokom savetu sudstva povodom još jednom ponovljenih neistinitih, nipodaštavajućih i pretećih izjava pomoćnika ministra pravde gospodina Čedomira Backovića upućenih predstavnicima sudske vlasti u vreme aktivnosti na planu promene Ustava Republike Srbije u oblasti pravosuđa, a izrečenih u emisiji „Dobro jutro, Srbijo“ na televiziji Happy dana 12.11.2018. godine.

Društvo sudija Srbije pozvalo je današnjim dopisom Visoki savet sudstva da reaguje i podseti predstavnike izvršne vlasti da su dužni da svojim ponašanjem i postupanjem održavaju poverenje u nezavisnost i nepristrasnost sudija i sudova, te da je zabranjen takav pritisak na sud u skladu za Ustavom, Zakonom o sudijama i Zakonom o uređenju sudova.

18. 11. 14

Povodom još jednom ponovljenih neistinitih, nipodaštavajućih i pretećih izjava pomoćnika ministra pravde gospodina Čedomira Backovića upućenih predstavnicima sudske vlasti u vreme aktivnosti na planu promene Ustava Republike Srbije u oblasti pravosuđa, a izrečenih u emisiji „Dobro jutro, Srbijo“ na televiziji Happy dana 12.11.2018. godine:

Detaljnije: Otvoreno pismo ministarki pravde Neli Kuburović
18. 10. 25

ZAJEDNIČKO SAOPŠTENjE

reakcija na tvrdnju

Ministarstva pravde o pozitivnoj oceni Venecijanske komisije

Ministarstvo pravde je 24. oktobra 2018. na svojoj internet prezentaciji objavilo da su na 116. Redovnom zasedanju članovi Venecijanske komisije razmatrali četvrti po redu Nacrt ustavnih amandmana koje je izradilo Ministarstvo pravde. U saopštenju Ministarstva se navodi da je Venecijanska komisija zaključila da je poslednja verzija amandmana, koja je nastala nakon usaglašavanja sa komentarima stručne javnosti, usklađena sa preporukama Venecijanske komisije.

Detaljnije: Reakcija na tvrdnju Ministarstva pravde o pozitivnoj oceni Venecijanske komisije
18. 10. 05

Društvo sudija Srbije je napravilo uporedni prikaz usaglašenosti Nacrta amandmana na Ustav RS od 11. septembra 2018. godine sa preporukama Venecijanske komisije i Konsultativnog veća evropskih sudija, kao i odredbama Akcionog plana za Poglavlje 23.

 

Uporedni prikaz možete preuzeti ovde.