tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
fetish-latex.org

Saopštenje povodom učešća sudije u penziji u rialiti programu

18. 09. 03

Povodom inforamacije objavljene u sredstvima javnog informisanja i na internetu, da će jedan od učesnika u rialiti programu – TV formatu ''Zadruga 2'', koji će se emitovati na televiziji '''Pink'', počev od 6. septembra 2018. godine, biti sudija u penziji Snežana Ilić, nekadašnji sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu, a imajući u vidu pre svega kontroverze koje prate takav jedan program, Društvo sudija Srbije izdaje sledeće

 

S A O P Š T E Nj E

 

Iako je odredbom člana 12. stav 1. Zakona o sudijama propisano da sudijska funkcija traje neprekidno od prvog izbora za sudiju do navršenog radnog veka i da u tom smislu koleginica Snežana Ilić ni na koji način ne može predstavljati zaposlene u pravosuđu, na bilo kom nivou i na bilo kom radnom mestu, smatramo da je neophodno podsetiti javnost, ali i samu potencijalnu učesnicu ovakve televizijske emisije, da je dostojnost jedan od uslova za obavljanje, inače časne, i veoma teške sudijske funkcije. U tom smislu, kako je to previđeno članom 45. navedenog zakona, dostojnost podrazumeva moralne osobine koje sudija treba da poseduje i ponašanje u skladu sa tim osobinama, da, između ostalog, moralne osobine čine poštenje, savesnost, pravičnost, dostojanstvenost, istrajnost i uzornost, a da ponašanje u skladu sa tim osobinama podrazumeva čuvanje ugleda sudije i suda u službi i izvan nje i svest o društvenoj odgovornosti.

Upravo iz ovako navedenih razloga, Društvo sudija Srbije izražava zabrinutost da bi učešće u jednom ovakvom TV formatu, pa makar i sudije u penziji, moglo štetiti ugledu pravosuđa, odnosno narušiti ugled svih zaposlenih u pravosuđu, uvereno da eventualno učešće koleginice u penziji nije povezano sa činjenicom da je u toku postupak u vezi sa promenom Ustava, u delu koji se odnosi na pravosuđe.

Društvo sudija Srbije poziva Visoki savet sudstva da i on reaguje ovim povodom, ali i apeluje na bivšu koleginicu Snežanu Ilić da preispita svoju odluku o učešću u ovakvoj TV emisiji.  

 

Preuzmite tekst Saopštenja.