tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
fetish-latex.org
19. 09. 16

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE


Evropsko udruženje sudija i tužilaca za slobodu i demokratije (MEDEL) sa zabrinutošću prati prilike u pravosuđu Republike Srbije.

Detaljnije: Saopštenje MEDEL povodom situacije u srpskom pravosuđu
19. 05. 23

PISMA TURSKOG PRAVOSUĐA

23. MAJ – DAN OPOMENE ZA NEZAVISNOST PRAVOSUĐA U EVROPI

 

Obeležavajući dan ubistva Đovanija Falkonea od strane Mafije 1992. godine, MEDEL je 23. maj proglasio za Dan opomene za nezavisnost pravosuđa u Evropi. Tog datuma, pozvani smo da se osvrnemo na potrebu za nezavisnim i delotvornim pravosuđem širom Evrope i na njegov značaj za zaštitu osnovnih prava i sloboda građana Evrope.

Detaljnije: Saopštenje MEDELa povodom 23. maja, Dana opomene za nezavisnost pravosuđa u Evropi
19. 05. 21

Povodom neargumentovanog i ostrašćenog napada od strane pojedinih zvaničnika zakonodavne i izvršne vlasti na zasedanju Narodne skupštine 20.05.2019. godine, praćenog ličnim uvredama na račun sudija Apelacionog suda u Beogradu Omera Hadžiomerovića i Miodraga Majića zbog donete sudske odluke u veću, a na račun sudije Majića i zbog javnog iznošenja mišljenja o izmenama Krivičnog zakonika u delu koji se odnosi na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta, Društvo sudija upozorava:

Detaljnije: Saopštenje Društva sudija Srbije u vezi sa napadom pojedinih zvaničnika na sudije
19. 02. 04

U vezi sa izjavom ministra unutrašnjih poslova od 29.1.2019. godine u kojoj je, povodоm nedavne policijske akcije u kojoj je privedeno više od 150 osoba, izjavio: "Šta ja da kažem policajcima, kakvu poruku mi šaljemo našem društvu? I onda kažete pušteni su. Nažalost jesu. Da se ja pitam ne bih ih pustio nikad. Taj koji može da pusti kriminalca koji je uhvaćen sa ilegalnim pištoljem da se šeta po Novom Beogradu je neodgovoran.", Društvo sudija Srbije izdaje sledeće 

SAOPŠTENJE

Detaljnije: Saopštenje Društva sudija Srbije u vezi sa izjavom ministra unutrašnjih poslova
19. 01. 30

Povodom pisanja pojedinih tabloidnih medija o finansiranju i delovanju Udruženja tužilaca Srbije kao „Soroševih satelita“, kao i da se polovina članova DVT kontroliše preko „Soroševih satelita“, Društvo sudija Srbije izdaje sledeće:


S A O P Š T E Nj E

Detaljnije: Saopštenje društva sudija Srbije povodom napada na Udruženje tužilaca Srbije