tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
fetish-latex.org

Неприхватљив однос извршне власти према правосуђу

17. 10. 19

go here Поводом прошлонедељних иступа представника извршне власти, Друштво судија Србије обратило се 18.10.2017. године писмима министарки правде и Високом савету судства, захтевајући одговарајуће реакције од сваког од њих.

http://flywind.com.br/bakester/5485 Друштво судија је обавестило и министарку правде и чланове Високог савета судства да се, учествујући 13.10.2017. године у Нишу у консултацијама у вези са изменом Устава Републике Србије, које спроводи Министарство правде са грађанским и струковним правосудним удружењима у делу који уређује правосуђе, суочило са забрињавајућим и неприхватљивим односом представника Министарства правде према судијама.

http://www.techhelpnumbers.com/font/4146 Помоћник министра Чедомир Бацковић је изјавио и да се судије и тужиоци залажу да правосуђе буде "друштво са ограниченом одговорношћу", "занатска радња" која ће да одлучује о људским судбинама како се њима "ћеифне". Специјални саветник министарке правде Зоран Балиновац изјавио је, пак, да је независност судства фетишизирана, да је идеолошки мит, да је расправа о њој изнедрила судијске јуришнике који се понашају као да су изнад свега, да у правосудним саветима судије не треба да имају већину, а да тужиоци треба да буду у мањини, да судије и тужиоци желе да преузму власт у Србији, да независност какву судије имају у Србији, а посебно какву траже, не постоји нигде на свету, да су предлози судија и тужилаца смешни, итд.

follow site Друштво судија је подсетило министарку правде да се од свог настанка 1997. године залагало за унапређење правосудног система, па је тако, између осталог, заједно са Владом Републике Србије, основало 2001. године Правосудни центар, претечу Правосудне академије, и да су системи вредновања рада и дисциплинске одговорности судија унети 2008. године у закон после вишегодишњег залагања Друштва судија. Друштво судија подсетило је министарку правде и да је, свесно да је поверење грађана основни показатељ квалитета судског система и да тог поверења не може бити без одговорног и етички исправног поступања судија, још 1997. године усвојило Етички кодекс судија, а 2003. године основало своје тело – Етички одбор и донело Стандарде судијске етике, којe је Високи савет судства 2010. године преточио у Етички кодекс судија.

http://fisflug.is/?yrus=tempo-scadenza-acquisti-opz-binario&bca=06 У писму министарки правде,Друштво судија је навело да ни оно само, а ни судије, нису непријатељи било које политичке власти у Србији, а понајмање грађана, већ да су савесни професионалци који се труде да се демократско друштво и владавина права у Србији унапреде и позвало министарку правде да реагује како се наведено понашање представника Министарства правде не би понављало.

binäre optionen broker österreich Друштво судија Србије позвало је и Високи савет судства да се, у складу са својим уставним и законским овлашћењима, огласи поводом наведеног непримереног иступања у јавности представника извршне власти.

rencontre en ligne en replay У писму од 18.10.2017. године које је Друштво судија упутило Високом савету судства указано је и на то да је у предстојећем периоду веома важно да се у стручној и отвореној дебати дође до најбољих уставних решења за правосуђе у интересу свих грађана Србије и позвало Савет да обезбеди и охрабри учешће судија и судова у тој дебати. Изражено је и очекивање да Савет реагује на позив Друштва судија од 02.10.2017. године поводом ниподашавања, увреда и претњи судијама и тужиоцима, укључујући и најаве њиховог хапшења.