tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
hd-free-porn-video.com

Међународна конференција о односу правосуђа и медија

17. 05. 15

После успешно одржане конференције Судијска функција и слобода мишљења септембра 2016. године, која је окупила представнике правосудних професија са једне и представнике медија са друге стране, због значаја теме и интересовања стручне јавности, Друштво судија Србије и Немачка фондација за међународну правну сарадњу (IRZ- Deutsche Stiftung füinternationalerechtliche Zusammenarbeit) одржали још једну конференцију са припадницима ових професија 12. маја 2017. Конференција је овога пута носила назив Правосуђе и медији и окупила је, поред припадника поменуте две професије, и представнике струковних удружења, међународних организација и извршне власти, али и портпароле судова.

Конференцију су отворили и присутнима се обратили http://varisportsclub.com/?biud=con-iq-option&5b3=91 Снежана Бјелогрлић, председник Управног одбора Друштва судија и председник Основног суда у Ивањици, http://abrahan-pipe.com/?mimi=%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%AA%D9%8A%D8%AC%D9%8A%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%AE%D9%8A%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%AB%D9%86%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D8%A9-2017&737=68 др Стефан Пурнер (dr Stefan Pürner), шеф одељења IRZ-а за Босну и Херцеговину, Македонију, Црну Гору и Србију, те http://civilparties.org/?p=1921 Александер Јунг (Alexander Jung), стални заменик амбасадора СР Немачке у Србији и Чедомир Бацковић, помоћник министра правде.

О специфичном односу судске професије и медија, искуствима и примерима из праксе, говорили су, из угла судија, Драгана Бољевић, председник Друштва судија и судија Апелационог суда у Београду, а из угла новинара, Војислава Црњански Спасојевић, новинар Вечерњих новости, и http://www.tangotec.com/?sitere=commissioni-bassissime-opzioni-binarie&85e=03 Бојана Млађеновић, новинар Радио телевизије Србије, које су, свака из свог угла, у дискусију унеле и визуру извештавања о правосуђу са освртом на различите приступе и изазове две врсте медија које представљају.

Поред дискусије која се развила у вези са ситуацијом у овом домену у Србији, значајан приказ односа ове две професије у Немачкој дао је http://www.mylifept.com/?refriwerator=binary-options-trading-signals-com-review&bbc=75 др Волфганг Јаниш (dr Wolfgang Janisch), новинар SüddeutscheZeitung-а и други председник Конференције новинара који извештавају о раду Уставног суда СР Немачке, представљајући свој извештај о међусобном тешком односу две професије.

Живу дискусију и отворена интересантна питања закључио је др Пурнер.