tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
fetish-latex.org

Дан опомене за независност правосуђа

18. 05. 23

source site С А О П Ш Т Е Њ Е

dating site reviews 2018 uk ПОВОДОМ ДАНА ОПОМЕНЕ ЗА НЕЗАВИСНОСТ ПРАВОСУЂА

http://www.degroes.nl/?makros=homme-africain-cherche-femme-europ%D0%93%C2%A9enne&a79=f6  

http://aronsonfence.com/?viosele=site-de-rencontre-chat-canadien-gratuit&349=54 Европско удружење судија и тужилаца за демократију и слободе (МЕДЕЛ) сваког 23. маја обележава Дан опомене за независност правосуђа у Европи. На овај дан, пре 16 година, Мафија је у Палерму убила италијанског тужиоца Ђованија Фалконеа.

go site  

site de rencontre gratuit rhone alpes Овим поводом, европске судије и тужиоци упозоравају на све учесталије случајеве угрожавања независности правосуђа и урушавања демократских тековина поделе власти. Упркос деклараторној подршци европских земаља принципу владавине права и упркос подршци примени међународних стандарда у правосуђима, приметан је све већи политички утицај на правосуђе и кршење права грађана на независног и непристрасног судију. Забрињавајући је и растући тренд умањивања достигнутих вредности и све учесталији притисци на носиоце правосудних функција у Турској, Пољској, Србији...

guadagna con opzioni digitali  

http://digitizeus.com/?familjarnost=site-de-rencontre-en-ligne-ado&c13=c0 Друштво судија Србије такође изражава солидарност са својим шпанским колегама, судијама и тужиоцима, који су први пут, уједињени, ступили у заједнички штрајк. Друштво судија се придружује њиховим захтевима и позива да се и у Србији обезбеде веће гаранције за правосуђе независно од политичке контроле, да се повећају материјални и људски ресурси и да се унапреди организација правосудног система. Само испуњењем ових захтева може се обезбедити да правосудни систем функционише ослобођен свих притисака и тиме поврати поверење грађана у правосуђе.

 

Дан опомене за независност правосуђа ће обележити 22 струковна удружења судија и јавних тужилаца у 16 европских држава.

 

Преузмите текст Саопштења.