tickling-videos.net
All for Joomla All for Webmasters
fetish-latex.org

Дан опомене за независност правосуђа

18. 05. 23

follow С А О П Ш Т Е Њ Е

une rencontre avec sophie marceau streaming ПОВОДОМ ДАНА ОПОМЕНЕ ЗА НЕЗАВИСНОСТ ПРАВОСУЂА

http://zspskorcz.pl/pictose/eseit/5773  

http://salsiando.com/finelit/1864 Европско удружење судија и тужилаца за демократију и слободе (МЕДЕЛ) сваког 23. маја обележава Дан опомене за независност правосуђа у Европи. На овај дан, пре 16 година, Мафија је у Палерму убила италијанског тужиоца Ђованија Фалконеа.

follow site  

follow link Овим поводом, европске судије и тужиоци упозоравају на све учесталије случајеве угрожавања независности правосуђа и урушавања демократских тековина поделе власти. Упркос деклараторној подршци европских земаља принципу владавине права и упркос подршци примени међународних стандарда у правосуђима, приметан је све већи политички утицај на правосуђе и кршење права грађана на независног и непристрасног судију. Забрињавајући је и растући тренд умањивања достигнутих вредности и све учесталији притисци на носиоце правосудних функција у Турској, Пољској, Србији...

http://cafemamboibiza.com/?vuuijj=annonce-rencontre-femme-canadienne&6a6=1d  

https://infotuc.es/esminec/2081 Друштво судија Србије такође изражава солидарност са својим шпанским колегама, судијама и тужиоцима, који су први пут, уједињени, ступили у заједнички штрајк. Друштво судија се придружује њиховим захтевима и позива да се и у Србији обезбеде веће гаранције за правосуђе независно од политичке контроле, да се повећају материјални и људски ресурси и да се унапреди организација правосудног система. Само испуњењем ових захтева може се обезбедити да правосудни систем функционише ослобођен свих притисака и тиме поврати поверење грађана у правосуђе.

 

Дан опомене за независност правосуђа ће обележити 22 струковна удружења судија и јавних тужилаца у 16 европских држава.

 

Преузмите текст Саопштења.